Hoe vaak eet jij op een dag?

 

Wij weten eigenlijk niet beter dan dat het verstandig is om meerdere eetmomenten op een dag te hebben; de 3 hoofdmaaltijden en 3 á 4 tussendoortjes. Hierdoor wordt je alvleesklier constant aan het werk gezet. Maar is dat wel zo verstandig? En waarom heeft bijna een kwart van de Nederlanders dan dagelijks last van darmklachten?

 

De hele dag door…

Hoe meer eetmomenten op een dag, hoe groter de kans dat je alvleesklier nog niet klaar is voor weer een maaltijd. Hierdoor kun je verschillende klachten krijgen.

Misschien herken je wel één of meerdere van deze klachten;

  • Opgeblazen gevoel na een maaltijd
  • Snel een vol gevoel
  • Bepaalde voedselcombinaties vallen zwaar
  • Moeite om een maaltijd over te slaan
  • Je moet je tussendoortjes hebben anders haal je het einde van de dag niet

 

Het effect van tussendoortjes

Je hoort vaak dat tussendoortjes beter voor je zijn, maar het tegendeel is juist waar. Door het eten van tussendoortjes blijft je bloedsuikerspiegel de hele dag onnodig hoog. Dit zorgt ervoor dat je de hele dag (te veel) insuline in je bloed hebt, waardoor andere hormonen hun werk minder goed of juist niet kunnen doen. Ons spijsverteringssysteem en de regulering van de bloedsuikerspiegel (alvleesklier) zijn niet berekend op zoveel maaltijden. De alvleesklier heeft na iedere maaltijd gemiddeld zo’n 5 uur nodig om te herstellen.

Minder vaak eten op een dag is een van de belangrijkste stappen naar meer energie en een betere gezondheid. Het is dan wel heel belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, dus kies niet voor vullende, maar ECHTE voeding! Neem je wel een tussendoortje, kies dan voor een stuk bananenbrood. Natuurlijk lukt het niet altijd om iets te laten staan, GENIET er dan maar lekker van. Het gaat erom wat voor jou haalbaar is, een klein stapje is ook een stap!

 

Wees lief voor jouw lichaam:

♥ Eet VETTEN, EIWITTEN EN KOOLHYDRATEN uit groente en fruit!

♥ Drink tussendoor water, thee en/of koffie zonder suiker en melk!

Pin It on Pinterest