Mijn verhaal

Mijn gezin & de 80/20 regel

Ik hou van lekker eten en de keuken wordt dan ook goed gebruikt. Ik wil mijn gezin graag een goede en gezonde basis geven, maar niet de hele dag in de keuken staan. Vandaar dat ik vaak kies voor maaltijden die praktisch en eenvoudig te bereiden zijn. Met een paar ingrediënten een heerlijke maaltijd maken, die lekker en voedzaam is. Dat geldt zowel voor de hoofdmaaltijd als tussendoortjes.

Wij leven (al heel veel jaren) volgens de 80/20 regel. Daarmee bedoel ik dat we voor 80% gezonde keuzes maken en voor 20 % eens lekker (ge)zondigen. We genieten dus volop van lekker eten en hebben niet het idee dat we iets moeten laten.

Studies

Na het behalen van het diploma voor gewichtsconsulent met aansluitend de opleiding kind & voeding, miste er voor mijn gevoel meer diepgang. Ik dook weer in de studieboeken en haalde het diploma voor de studie orthomoleculaire voedingsleer met aansluitend de specialisatie Vrouw & Hormoonhuishouding.

Eten dat energie geeft in plaats van rooft!

WOW, ik sta altijd weer versteld van waar het menselijk lichaam toe in staat is. Wat is het toch een ingenieuze machine!

Geef je lichaam de juiste brandstof en je ervaart gelijk de positieve effecten! Daarom vind ik het zo belangrijk om niet alleen naar de calorieën, maar ook naar de voedingswaarde van een product te kijken!

Oude gewoontes vaarwel zeggen

Voordat ik met de 80/20 regel leefde, voelde ik mij niet zo fit. Ik was wel bezig met mijn voeding en dacht ook behoorlijk gezond te leven. Toch kreeg ik steeds meer last van vage lichamelijke klachten. Zo had ik geregeld hoofdpijn, was snel moe, had last van rommelende darmen en een opgezette buik. Eigenlijk altijd net niet helemaal fit. Mijn lichaam gaf wel signalen, maar ik deed er niets mee …. 

Tot ik uiteindelijk besloot het roer om te gooien, dit kon zo niet langer. Ik zei mijn boterhammen met hagelslag vaarwel. Het werd tijd dat ik naar mijn leef- en voedingspatroon ging kijken.

Het roer omgooien!

Door andere keuzes te maken, is mijn leven in positieve zin veranderd. Voorheen waren mijn klachten altijd op de voorgrond aanwezig. Nu sta ik s ’ochtends frisser op, voel mij fitter, zit lekkerder in mijn vel en heb weer genoeg energie. Wanneer ik nu klachten heb, herken ik die en weet ik dat ik weer beter voor mijn lichaam moet zorgen.

Wat ben ik blij dat ik de switch gemaakt heb naar een andere manier van leven en eten.

En niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn gezin!

Pin It on Pinterest