Hoe houd je goede voornemens vol?

 

Goede voornemens; wat zijn dat precies en waarom heb je die?

  • Je loopt al dagen, weken of zelfs langer tegen iets aan
  • Of je ziet gewoonweg in dat je bepaalde gewoontes, die helemaal niet in de weg staan, wilt of moet veranderen.

 

Je hebt de eerste stap gezet door na te denken WAAROM je iets wilt veranderen en.. je hebt er een gevonden! Je waarom is erg belangrijk om het goede voornemen vol te houden.

 

Het waarom geeft jou de reden tot een goed voornemen en dit is dan ook jouw volgende stap. Je hebt je eerste stappen richting een doel gezet. Dit doel is pas bereikt als jij alle stappen hebt gezet, maar hoe zorg jij ervoor dat je al deze stappen ook daadwerkelijk zet?

  • ZOEK STEUN & VERTEL JE DOEL!

 

Vertel aan zoveel mogelijk mensen in je directe omgeving; je gezin, familie, beste vriendinnen, vrienden, collega’s, etc, je doel en vooral WAAROM het voor jou zo belangrijk is om je doel te behalen. Stel ze de vraag: Zou je me daarmee willen helpen?

 

Je vraagt ze of ze geen schaal met lekkere chocolade en/ of koekjes op tafel willen zetten, maar of ze je juist willen stimuleren als jij een flesje/ glas water hebt leeggedronken, of een lekkere wandeling hebt gemaakt.

 

Door hulp aan je directe omgeving te vragen, zorg je voor veel steun en support bij het behalen van je doel. Dat helpt echt! En wie weet gaan ze met je meedoen.

 

Samen zetten jullie dan de laatste stappen naar jouw doel en zo zorg jij dat jouw goede voornemen een gewoonte is geworden.

 

Motiveer, stimuleer en inspireer elkaar!

Dat kan jij!

Pin It on Pinterest